FAQs
Här finns svaren på några av de vanligaste frågorna om forskningsanslag från Lundbergsstiftelsen. Hittar du inte ditt svar här så sök under övriga avsnitt på hemsidan. Skicka annars din fråga till oss per e-post. Vi uppdaterar denna sida med frågeställningar som dyker upp.
Om anslaget
Stiftelsen stödjer forskningsprojekt som sträcker sig över en period från ett upp till tre år.
Doktorandprojekt ”Lars Erik Lundbergs doktorandtjänst” kan få stöd upp till fyra år.
Ett riktvärde för stöd som beviljas är 1 – 1,5 miljoner kronor per år för ett projekt som sträcker sig mellan ett och tre år.
Stöd kan uppgå till 1 mnkr per år för ett fyra-årigt doktorandprojekt, dvs max 4 mnkr totalt.
Vem kan söka?
Anslag kan utgå till såväl seniora forskare som postdoc och doktorander, som bedriver klart definierade forskningsinsatser inom stiftelsens huvudsakliga områden.
Lönemedel för professor finansieras inte i projektanslaget, däremot kan lönemedel för biträdande professor samt professor emeritus ingå i projektkostnaden.
Ansökan
Nej. Bilder och dylikt kan inte klistras in i formulärets fält. Sådana får istället ingå i projektskissen som bifogas ansökan i pdf-format.
Stiftelsen håller vanligtvis sitt möte i mitten på april fram till början av maj. Besked går ut till sökande via e-post kort därefter.
Rapportering till stiftelsen
Läges- och slutrapporter lämnas i digitala formulär via ansökningssystemet Researchweb. Titta i den överenskomna rapportplanen som finns i ditt konto i Researchweb.
Ca 30 dagar innan det är dags att inkomma med rapport kommer en påminnelse skickas ut per e-post. Läs mera under FÖR ANSLAGSMOTTAGARE.
En gång varje år ska lägesrapport lämnas.
I slutet på forskningsprojektet ska en slutrapport lämnas.
Exakta deadlines finns angivna i den överenskomna tidplanen.
Efter avslutat projekt är det vanligt att styrelsen bjuder in anslagsmottagaren att presentera sitt projekt muntligt, i samband med ett styrelsesammanträde.
Detta brukar vara ett mycket uppskattat inslag, både för styrelsen och forskaren.